Köszöntünk minden ide látogatót!


Tisztelettel köszöntök minden ide /a honlapra/ látogatót!

Nevem Babos András, jelen faiskola tulajdonosa és vezetője.

Néhány szó a kezdetekről:

Zsenge gyermekkoromból egy dunántúli kis falucska kertes családi házában felcseperedve, mindaközben a környező mezőket, erdőket "rengeteg"-számra végigbarangolva a növények és a természet szeretete, a tisztességgel végzett kerti munka becsülete irányt mutatott és biztatást nyújtott a pályaválasztás nehéz döntési helyzetében: kertésznek álltam...

Szombathelyen dísznövénykertész szakközépiskolát elvégezve szakmát és érettségit szereztem, majd 1991-ben Budapesten kertészmérnökként diplomáztam. Kertész lettem!

Rövid külhoni kalandozásokat követően léptem a "nagybetűs életben" pályát kezdők startkövére. A mélyvizet rögtön egy országos ismertségű díszfaiskola vidéki termesztőtelepeinek irányítása képviselte. Féltucatnyi évre rá egy kisebb, főként kertépítéssel és fenntartással foglalkozó kft. alkalmazottjaként tevékenykedtem. Később egy részben saját tulajdonú, az Alföld homokhátán növénytermesztést és kertépítést végző cég aktív munkavállalójaként / a faiskola vezetőjeként / számtalan hasznos gyakorlati és elméleti ismerettel gazdagodtam. Szűkebb szakmánkban számos kolléga megismert és elismer.

2018. év tavaszán, több mint negyedszázados gyakorlati munkaviszonyom mérlegelése és önértékelése után újból startkőre állva, egy saját tulajdonú díszfaiskolai vállalkozást indítottam és működtetek egyéni vállalkozóként.

/ EZT ITT ! /Rólunk/magunkról - a faiskoláról

Lehetne tevékenységünk "ars poetica"-ja, mint megannyi hazai kollégának: Magyar növényt a magyar kertekbe és közterületekre!

Ezen elvet szívünkből vallva és nehézségeit felvállalva szándékunk a honi klímát és /embertársaink szorgos tevékenykedéséből adódóan/ a gyarapodó környezeti ártalmakat

leginkább elviselő fás növények, örökzöldek szaporítása, termesztése és forgalmazása, ésszerű széles fajta- és méretválasztékban, a lehető legjobb minőségben.

Termékeinkkel az élhetőbb emberi környezet kialakítását és megtartását segítjük.

A növények zajszűrés, pormegkötés funkcióján, oxigéntermelő képességén, a kíváncsi szomszéd tekintetek kiiktatásán túlmenően gondoljunk arra, hogy az okosan tervezett kertünkben gondosan elültetett fák, cserjék a szorgos és folyamatos ápolás eredményeképp a béke és nyugalom színes és üde szigetét teremtik meg szürke köznapi életünk zajló, néha már háborgó tengerén. Lehetőséget adva ezáltal a testi- és lelki regenerálódásra, felfrissülésre.

A kert élménygazdagsága minket, embereket szolgál /színek, formák, árnyak, fények, aspektusok, hangulatok, lepkék, madarak, sünik, stb./, ugyanakkor az élő természet változatosságának /biodiverzitás/ őrzője és folyamatosságának továbbvivője. Becsüljük meg!

Termesztő munkánkat családias légkörben és létszámmal végezzük. A bő fél hektárnyi területen szaporítóanyag-előállító bázis, konténertelep, támrendszer, szabadföldi nevelőtelep létesült a szűk egy év alatt - a területnagyságból adódó "testhezálló" méretben. Dolgozóink zöme fiatal, közép- vagy felsőfokú szakmai képzettséggel rendelkező, gyakorlati ismeretekkel felvértezett, munkaadójához és munkahelyéhez példásan lojális, növényeket és vevőket szerető munkavállaló.